18.07.2015 Het leven zoals het is op en naast de atletiekpiste

Uit de pen van Elke Van Hoydonck, mama van Emma (ben2) en Victor (pup2) Suy

18 juli, je zou denken een zaterdag zoals een andere maar niets is minder waar.
De spanning is reeds voelbaar aan de ontbijttafel. Ieder heeft zijn eigen doel vandaag.
Emma trekt erop uit om op de KBC-nacht 600meter te lopen in Heusden-Zolder en daar het beste van zichzelf te laten zien.
Victor gaat naar de stripmeeting in Lokeren om daar het bewijs te leveren dat hij eigenlijk ook de limiet had kunnen halen om aan de KBC-nacht te kunnen deelnemen.

En wat doen ouders op zo'n dag. Mama gaat mee naar de piste in Lokeren en helpt daar een handje. Ze neemt plaats aan de inkom om samen met een andere mama bekende en minder bekende atleetjes te ontvangen. Naast het ontvangen van het inkomgeld wijzen we hen de weg om in te schrijven voor de verschillende disciplines en wensen we elk van hen veel succes.
Mooi om te zien is dat zoonlief zich van de ene discipline naar de andere begeeft - zonder hulp van mama. Nog mooier is dat hij tussendoor opgevangen wordt door de ouders van Jens. Toch zalig die groepsgeest. 
Om 15u30 zit mama haar taak erop wat maakt dat ik Victor kan aanmoedigen bij zijn 1000 meter. Want dat was toch wel zijn belangrijkste doel vandaag. En ja hoor waar een wil is, is blijkbaar een weg hij verbeterde zijn persoonlijk record met 14 seconden en haalde een tijd van 3.30.  Dus zelfs 2 seconden sneller dan de limiet voor de KBC-Nacht.  Of waren het de aanmoedigende woorden van trainer Erwin om zijn armen meer te gebruiken die voor dit resultaat zorgden?


Na de wedstrijd bleven we nog een beetje napraten met enkele ouders en trainers; dan huiswaarts om naar Sporza te kijken naar de nacht van de KBC, in de hoop een glimp op te vangen van de atleten van Lokeren die daar aanwezig waren. 

En hoe zag de dag van papa en Emma eruit?  Het was een ware belevenis voor allebei. Emma liep haar PR op de 600 meter. En papa genoot ervan. Papa had het wel een beetje moeilijk om zijn dochter uit handen te geven en niet te kunnen begeleiden tot aan de start - bij zo'n grote wedstrijd is de opwarmingszone niet meer toegankelijk voor ouders - maar kleine meisjes worden nu eenmaal groot. Naast de eigen prestatie was er ook tijd om te supporteren voor andere atleetjes van de club  en te genieten van  de sfeer die zo een grote wedstrijd toch met zich meebrengt.  En sfeer was er dankzij het mooie weer, het vele volk, de kansen om handtekeningen te verzamelen en idolen in levende lijve te ontmoeten maar vooral dankzij de mooie atletiekprestaties die geleverd werden en waarbij het hele stadion meeleefde vanop de eerste rij.

We namen 2 tevreden kinderen terug mee naar huis dankzij de inspanningen van Tom De Backer verliep de stripmeeting prima, dankzij de betrokken trainers, ouders en andere atleetjes voelden onze kinderen zich fier en 'thuis'; elk op hun wedstrijd, elk met hun nieuwe PR. 

Klik hier voor de resultaten van de stripmeeting
Klik hier voor de resultaten van de kbc-nacht in Heusden Zolder