PK Ben - Pup - Min - Hamme 27.06

Het provinciaal kampioenschap voor de jeugd lokte heel wat volk naar Hamme.  Zoals het hoort bij dit soort kampioenschap was er een programma voorzien voor een ganse dag en mocht elke atleet slechts aan 2 disciplines deelnemen.
Het weer was ideaal voor wie houdt van subtropische temperaturen - zeer warm dus!  Kleine plekjes schaduw waren gegeerd; paraplu's deden dienst als parasol en zelfs sommige ouders dienden zelf als zonnewering.  Vouwstoelen, dekens en gras... alles was goed om je op neer te vleien.  Water vloeide er rijkelijk, zowel om te drinken als om af te koelen....  Ook trainers trotseerden de hitte en gingen naast hun atleetjes staan.
Ondanks deze hitte waren de prestaties schitterend!  Proficiat aan alle deelnemers, ook aan de pechvogels zoals o.a. Robbe Everaert die is gevallen bij de horden.

AVLO-atleten verzamelden 7 + 2 medailles:

Sverre Van Britsom mocht op het hoogste schavot van het podium zijn medaille in ontvangst nemen voor zijn prestatie op de 1000m, net als Jara Van den Bossche dankzij haar kunnen bij het hoogspringen.

Dounia Ayad (polsstok), Sara Van Ryckegem (hoog) en Jonas Verduyckt (kogel) stonden op het tweede trapje van het podium dankzij hun prestaties.

Mirko Vinck (discus) en Jesse Heirman (hoog) stonden te blinken op het 3de trapje.

Tot slot stonden ook Benjamien Evrard (2de met polsstok en met 80m) en Lise Praet (3de bij kogel) op het podium.  Zij dragen (nog) geen AVLOtruitje, maar we kennen ze wel van op de AVLO-trainingen.;-)

  •  
Heel wat atleten hadden nog energie over om tussen hun 'optredens' door nog energiek het speelterrein te verkennen en uit te proberen.  - Goe zot ja!


foto Yves Van Lokeren

Check hier met hoevelen ze waren en hoe alle atleten schitterden: http://www.achamme.be/uploads/7/7/6/2/7762661/volledige_uitslag_pk_ben_pup_min.pdf