Een bezoek van enkele vrienden – Tim Hendry (Canadese kogelstoter, Nr 4 met 19m32 als PR)

Eén van de voordelen van kogelstoten is de kans om te reizen naar nieuwe, interessante plaatsen. Met het reizen had ik de privilege om veel interessante en openhartige mensen te ontmoeten. In 2013 had ik de kans om te trainen en te verblijven bij een Belgische familie. Gelukkig was één van de kinderen ook een kogelstoter (Brecht) zodat ik iemand had om samen mee te trainen tussen mijn Europese competities in. Sinds deze trip bleven we contact houden en kon ik ook iets terugdoen door gastheer te spelen voor Brecht in London – Ontario/Canada waar we samen trainden bij mijn coach. Zowel in April 2014 en 2015 kwam Brecht trainen bij ons.

Nu de trip voorbij is wou ik de ervaring toch delen. Dit jaar kwam Brecht samen met zijn coach om samen te werken met mij en mijn coach. Het resultaat is positief sinds Brecht zijn techniek duidelijk kon verbeteren en zijn coach duidelijk items kon oppikken om in het oog te houden bij zijn atleet.

Eén van de memorabele momenten dateren uit 2014. Tijdens de eerste trainingsweek was Brecht de werpcirkel aan het uitvegen toen de holle borstelsteel brak en een stuk van zijn linker pink afsneed. Ziekenhuis binnen om te hechten. Eens bekomen van de shock werd dit evenement een hillarische grap. Dit jaar zorgden we er voor dat alle borstels mooi werden opgeborgen (letterlijk achter de ketting bij het arriveren van Brecht) en dat Brecht de werpring niet kon uitvegen. No risk this time!

Terwijl Brecht en Jo hier waren deden we meer dan trainen. Ami (hamerslingeraarster van topniveau uit dezelfde trainingsgroep) haar tante en nonkel waren de gastheren waar Brecht en Jo verbleven en die tevens voor enkele extra ervaringen zorgden.

Op één van de rustdagen (1 ipv 2 trainingen/dag) deden we met tante Ami een uitstap naar Lake Huron. Eerste stop was The Donnely Homstead. Hier kregen we het verhaal te horen van het Donnelly schandaal (googlen maar!). Dan ging het verder naar Exeter waar witte eekhoorns te vinden zijn. Niet gemakkelijk te spotten en dus wel een tijdje stappen, maar knap om zien! In Bayfield gingen we niet shoppen maar proefden we van de beste Canadese bieren om na de lunch naar Grandbend te gaan voor enige strandervaring. De voetjes in het meer (Lake Huron is 2 keer zo groot als België) dat nog deels bevroren was was meer dan voldoende! Veel van deze 2 weken draaiden rond werpen, eten en af en toe een biertje drinken. Dus het normale leventje voor mij.

Ik hoop deze zomer opnieuw naar Europa te gaan voor enkele wedstrijden en bij Brecht en zijn familie te kunnen verblijven.