15 juli 2018

6-10.07 sportkamp te Lokeren

DAG 1
De eerste dag van het atletiekkamp zat er bijna op.  Nieuwsgierig sprak ik een aantal van de 58 kinderen aan hoe hun dag geweest was.  Een paar reacties:

Deze morgen hebben we opgewarmd. 
 - Na een flauw grapje van mij vroegen sommigen zich luidop af waarom dit nodig was met deze temperaturen maar gelukkig reageerde trainer Robin heel alert dat dat altijd nodig is! -
Daarna zijn we in 4 groepen verdeeld.
Wij zaten in groep 2.  Eerst hebben we een hele tijd versnellingskes gedaan en dan was het al middag.
Dan deed onze groep hockeybal en toen was het pauze.
Daarna mochten we kiezen tussen honkbal, voetbal en kringspelen en daar zijn we nu mee bezig.  (Riet Heirbrant)

Ik heb voetbal gekozen, dat is het leukste.  Ik doe graag atletiek.  Ik kan goed spurten eigenlijk, maar voetbal is ook leuk.  En nu heb ik het alletwee gedaan. (Miel Helon)

Ik heb kringspelletjes gekozen, die vond ik het leukste.  Dan kan je eens rusten en dan weer lopen. (Ile Rooms)


Wij hebben niets speciaals meer te vertellen maar morgen komen we zeker terug!  (Ayco Drossens, Marie Van Hove, Elise De Bruyn en Irene De Ruysscher)

DAG 2
Vandaag was ik al een beetje stijf van het lopen, maar daarna hebben we gestreched en het was weer over.  Ik kijk ook al uit naar het bosspel morgen. (Gust Bracke)

DAG 3
We hebben een bosspel gedaan en dat vond ik wel leuk want het was niet zo moeilijk en het was spannend.  Verspringen is ook nog wel leuk vind ik, dat deden we ook nog.
Enne ... aja, ik ben stijf.  Iedereen is precies stijf op sportkamp, zelfs de trainers.   Ik ben vandaag ook gebleven voor de gewone training zelf.  Het was hockeybal en dat ging wel goed, maar dat vond ik zelf minder leuk.
Aja, we hebben ook nog dikke Bertha gedaan; dat was wel heel leuk.
Voila, en voor morgen mag ik mijn zwemgerief niet vergeten want we gaan zwemmen!  (Anke Stroobandt)

DAG 4
Hoe is het sportkamp voor jou vraagt één van de atleetjes aan Robin Goossens, één van de 4 trainers van het kamp.
Dit is zijn reactie:
Zeer vermoeiend maar wel tof!  Vandaag zijn we gaan zwemmen en dat was vooral lastig omdat er heel veel kinderen aan mijn lijf hingen.  Ik kon dus niet echt zwemmen :-)
Ik stond vandaag bij de oudste groep en we hebben hoogspringen gedaan.

DAG 5
Als afsluiter van het kamp werd er een meerkamp georganiseerd.  Bijna alle disciplines die de voorbije week aan bod zijn gekomen werden nu 'voor het echt' gedaan.  De resultaten werden opgemeten en genoteerd op de diploma's.  En zoals het bij een echte meerkamp hoort was er ook een podiummoment en prijsuitreiking.  Elke sportieve deelnemer kon kiezen uit een t-shirt, een drinkfles of een rugzakje met het logo van AVLO.   
De trainersploeg van de voorbije week heeft knap werk geleverd!  Bedankt Nils, Nette, Roxane en Robin.   Jullie zagen er ondanks de vermoeidheid steeds betrokken, enthousiast en vrolijk uit!  Ook voor ouders waren jullie steeds aanspreekbaar! Klasse!