15 juli 2018

BK 100 km

Ik ben pas terug deftig beginnen trainen sinds 5-tal weken en heb dus  14min langer gelopen dan vorig jaar maar na een eindsprint toch de 2e plaats gehaald! Het was mega spannend in de laatste ronde en wist niet wanneer ik moest beginnen sprinten... Ik ben er niet goed in en weet dus ook niet hoelang ik dat kan volhouden, zeker niet na 100km!


Geslaagde ultra Ardèche

Op 11 mei prijkte een speciale wedstrijd op onze kalender waar we met véél ongeduld naar uitkeken.
We zouden gauw te weten komen hoe ver we stonden met het oog op de Spartathlon.

De Ultra Ardèche een 208KM lange loopwedstrijd door het hart van de Ardèche hadden we daar voor uitgekozen.
Een tweetal jaar geleden waren we daar op vakantie en die mooie streek wou ik nu wel eens lopend beleven.

Vrijdagmorgen 11 mei om 6u00, klonk het startschot we dienden 208KM en 3960Hm af te haspelen binnen de 36 uur.

We waren gestart met 29 deelnemers waaronder 5 vrouwen. De 20 CP’s ( Checkpoints ) die tevens ook dienst doen als bevoorradingspost,
diende gepasseerd te worden  om u tussentijd te kunnen noteren. Ook lag er bij elke bevooraadingstafel een kaart met het profiel en de afstand naar het volgende CP.

Van bij de start liepen de lopers die kans maakte op de overwinning al vooraan, na de 2 eerste beklimmingen kwam er al een duidelijke afscheiding. Ik die nog zo in ongeveer in 12de  positie liep kwam na enkele beklimmingen mee vooraan aansluiten.
We liepen een lange tijd mee met Christian Dal Corso en een eind voor ons Christian Fatton .

Interclub AC dames en heren

Onze dames mochten zich verplaatsen naar de andere kant van het land om de interclub in de hoogste afdeling (ere-KBAB) te betwisten.

Ondanks de moeilijkheden konden de dames, door mooie individuele prestaties, een 9e plaats behalen en zich handhaven in de hoogste klasse.


(Yentl en joke staan niet op de foto)

Zondag zakten de heren af naar Kessel-Lo (de organiserende club ROBA moest uitwijken naar deze locatie) om in ere-VAL de kleuren te verdedigen.
Ondanks de tweede plaats van vorige jaar waren de verwachtingen iets lager door blessures van een aantal atleten.

Een 4e plaats in de einduitslag is een zeer goed resultaat.


(Thijs, Xander en Benjamin ontbreken op de foto)

Proficiat aan onze atleten.

BK 10000m: 3 maal goud!


Zowel Eddy Van Puyvelde (M50), Jessica Van Bruyssel (W40) als Kathleen Beirnaert (W45) komen met goud huiswaarts.
Een collectief succes voor trainer Tom Van Hooste.

Proficiat!

uitslag

BVV cad/sch meisjes en jongens

Dit weekend waren de cadetten en scholieren aan de beurt om hun interclub af te werken.
Het was andermaal een gepuzzel de afgelopen weken om elk nummer bezet te krijgen.

De meisjes hebben zich, in Lanaken, kranig geweerd en handhaafden zich in Landelijke 1.

De jongens streden te Nieuwpoort. Een aantal verrassende positieve resultaten maakten dat zij op een 8e plaats eindigden.
Het zit hier wel snor voor de komende jaren.Proficiat aan onze atleten.

Vooruitblik mei

In april werd er heel wat gepresteerd door atleten van alle leeftijden. De pupillen en miniemen jongens EN meisjes zijn beiden geselecteerd voor de finale van de Beker van Vlaanderen in Sint-Niklaas. Een unicum voor onze club. En afgelopen weekend vonden de Provinciale Kampioenschappen plaats met veel mooie medailles tot gevolg. Dat belooft voor de maand mei.

Misschien kunnen de cadetten en de oudere atleten de zegetocht verderzetten, want in mei gaan zij strijden voor hun Beker van Vlaanderen. We hopen stiekem dat de mannen zich kunnen plaatsen voor de hoogste categorie, de ere KBAB, want dan zit elke categorie in de eerste klasse. Eerst is het aan de cadetten en de scholieren meisjes die op zaterdag 5 mei gaan strijden voor de Beker van Vlaanderen in Lanaken. De dag erna is het aan de cadetten en scholieren jongens in Nieuwpoort. Een week later is het zaterdag 12 mei aan de vrouwen om zich te bewijzen in Dampicourt. Zondag is het dan aan de mannen in Leuven.

PK AC outdoor

zaterdag vile het weer nog mee maar zondag werne het barre weersomstandigheden maar toch mooie resultaten van onze atleten.
Een dikke proficiat aan iedereen die heeft deelgenomen.
Eveneens een bedankje aan onze trainers voor de begeleiding van onze atleten op deze 2 dagen.

Goud

Roggeman Sara - polsstok Cad D - 2,80 m
Van Den Branden Rian - Discus JunH - 40,49 m
Verbeeck Thijs - 800m Sen H- 1:58.70
Eline Dlmns - 1500m Sen D - 4:40.49
Siel Heetesonne - Hoogspringen Sch Dames - 1,59 m
Vermeulen Wendy - 800m JSM dames- 2:34.04
Nicque Marvin - verspringen JSM H - 7,18 m
Vinck Symen - hinkstapspringen Cad H - 11,67 m

Pupillen en miniemen (jongens en meisjes) gekwalificeerd voor de BVV-finale !

Het zomerseizoen is al een tijdje op gang geschoten in atletiekland, maar pas op 22 april stond voor onze pupillen en miniemen de eerste afspraak op de agenda. En wat voor een !

De Beker van Vlaanderen : punten scoren voor je club, nog wat harder dan anders juichen als een AVLO- clubmakker vooraan eindigt, en uiteindelijk...punten tellen, en hopen dat je club in de top-2 eindigt en naar de finale mag.

Verdomd lastig, want AVLO moet telkens aantreden in de schiftingswedstrijd met de Gentse en Wase clubs, veruit de moeilijkste reeks. De 3de plaatsen waren de laatste jaren niet te tellen...

Maar op zaterdag slaagden de meisjes er in om zich in Bornem te kwalificeren voor de finale. Voor hen de eerste keer !

Onze miniemen jongens herinnerden het zich nog uit 2016, toen zij als pupil in de finale stonden en er na een waanzinnige dag als 2de van gans Vlaanderen werden bekroond. Ze droomden van een herhaling in 2018...  Het zat er zeker in, want de schifting ging in het eigen Lokeren door, we hebben sterke pupillen en miniemen, en de trainers hadden hun best gedaan om op alle disciplines sterk voor de dag te komen (iedereen mag slechts drie disciplines doen, er is dus wat puzzelwerk nodig)

Al van bij het begin zat het goed, we telden niet minder dan 32 jongens in groen AVLO-tenue. En bij de eerste proef was het na amper 13"04 (een nieuw clubrecord !) al meteen  prijs : overwinning voor Maxim, en al direct het maximum van 13 punten voor AVLO. Ondertussen werd er door de clubmakkers gesprongen en geworpen zo ver ze konden, en met iedere uitslag steeg ons puntentotaal gestaag : Arno sprong net 4 meter ver, Jannes (1 jaar jonger) maar een paar cm minder. Brent en Arthur (die laatste ook nog maar eerstejaars) gooiden de hockeybal voorbij de 30 meter, Lander spurtte en sprong over de horden naar een bijna-podium-plek, Arno haalde zelfs die 3de plaats op de vlakke 60, ... en in zowat iedere miniemenwedstrijd greep een van onze supermannen de 13 punten (enkel Jesse kende pech : met zijn alweer fantastische 1m57 werd hij nog geklopt door een Bornemse concurrent met een superdag). We stonden al gauw 20 punten voor op nummer 3 in de tussenstand, en dichter kwamen AVKA, Waasland en RC Gent nooit meer.