Atleten geboren in 2017-2012 (=onderbouw):

Voor meer info kan u e-mailen naar onderbouw.avlokeren@gmail.com

G-Atletiek

i.s.m.
 
Meer info bij Joaquim Fatoïchan De Meester

 

Winterkalender KAN, BEN, PUP en MIN1

Sportkampen 2023

BK 24 uur

Arne strand op een zucht van Goud !
 
 
Terwijl alle AVLO-atleten hun beste beentje aan het voorzetten waren in de cross in het Park Ter Beuken , was er een hevige strijd aan de gang te Aalter.
 
Daar werd zaterdag om 16u00 het Belgisch Kampioenschap 24 uur ultraloop op gang geschoten.
 
Twee AVLO atleten waren terug van de partij ,  Chris en Arne. Chris ging een gooi doen naar een vijfde titel en Arne wou beter doen dan 2 jaar geleden en hoopte om de grens van de 200KM te doorbreken.
 
De weersomstandigheden waren alles behalve gunstig te noemen. Regen en stormachtige wind heeft gans de wedstrijd het weerbeeld bepaald.
 
 
Yvan De Graef ,  Jelle Janse en nog een 5 tal atleten namen een snelle start.  Toch niet zo verstandig en zeker niet bij dit weer weet Chris uit ervaring en liet ze begaan. Arne startte eveneens vrij rustig.
 
Na de eerste uren liep Chris op een 12de plaats en Arne enkele plaatsen verder rustig hun rondjes af te malen.  Terwijl Arne rustig  doorliep was Chris stilaan naar de kop aan het komen mede door zijn gestaag tempo en het terugvallen van de te snelle starters.
 
Maar toen sloeg het noodlot toe , Chris liep net op de 3de plaats toen hij besliste om de wedstrijd te staken. Hij kreeg meer en meer last van zijn linkerkniepees.  Dat durft de kop op te steken wanneer ik teveel linkse bochten moet maken klonk het.  Op het vorige BK was dat gelukkig maar op het einde , maar nu is dit al na 1/3 wedstrijd.  Ik kan mij geen blessure veroorloven want het jaar is nog lang , zei Chris nog en verliet de wedstrijd na 84KM .
 
Enkel Arne zou nog de AVLO eer kunnen verdedigen . En of hij dat gedaan heeft, ja met verve.
 
Rustig kwam hij stap voor stap dichter bij de kop van de wedstrijd, liep lang op een 4de plaats. In de laatste 6 uur liet Jelle het afweten en diende wandelpauzes in te lassen.  Zo kwam Arne en Tony Misman  steeds dichter en namen uiteindelijk de plaatsen 3 en 2  in.
 
Arne liep kort daarop ook Tony voorbij nadat die enkele moeilijke momenten had.
 
Zo gingen we de finale in met Arne op een 2de plaats.
 
Arne liep zijn ronden sneller dan de koploper , het kon niet uitblijven , met nog een dik uur voor de boeg haalde Arne de koploper in.
 
Maar Yvan was gekomen om te winnen , hij perste zijn laatste reserves er uit en liep 2 snelle rondes om Arne weer af te slaan.
 
Dat was hem gelukt , jammer .  Arne was al volledig boven zichzelf uitgestegen hij liep een BK finale , die 200KM grens heeft hij meer dan doorbroken.
 
Met een afstand van 208,152KM en een zilver medaille kan Arne terugkijken op een super geslaagd BK.
 
 
 
Chris grapte vorig BK nog voor opvolging , omdat hij met de 24 uur  zou stoppen , wel hij kan gerust zijn de opvolging is met Arne verzekerd.