G-Atletiek

Atleten geboren in 2017-2016-2015-2014-2013-2012 (=onderbouw):

Nieuwe atleten kunnen zich enkel registreren op een aanmldingslijst via de link aanmelden
U krijgt dan een uitnodiging om een aantal proeftrainingen te volgen om zo te ondervinden of atletiek leuk is.

U kan steeds vrijblijvend een kijkje komen nemen, op vrijdagavond te Zele van 18:15 - 18:30 u. In Lokeren op zaterdagochtend van 10:00 - 11:15 u.
Tijdens deze uren kan u iets nuttigen in het clubhuis.

BVV pup/min: de wedstrijd van de jongens

Als je de thermometer bekijkt, lijken we soms nog in het cross- en indoorseizoen te zitten.
Maar nee hoor : april is al voorbij, met op het einde ook de jaarlijkse interclub, of Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen. De meisjes betwisten die traditioneel op zaterdag (met succes : zij kwalificeerden zich in Bornem voor de finale !), de jongens op zondag, dicht bij huis in Hamme.
 
De inschrijvingen kwamen echter minder vlot binnen dan vorig jaar...
Bij de pupillen noteerden we enkel veel afwezigen bij de eerstejaars, en konden we nog 13 jongens inzetten. 
Bij de miniemen waren we vorig jaar nog met 14, maar onze sterke lichting van 2005 is nu kadet, en hun 'opvolgers' van 2007 zien we veel minder op wedstrijd... Lander moest daarbovenop door een blessure verstek laten gaan, Pepijn moest door ziekte ook nog last minute afzeggen... enkel Brent M en Brecht VDB hadden we als eerstejaars. En onze tweedejaars waren ook al maar met 4... het werd een puzzel om die 6 op de 9 disciplines in te zetten, als je dan weet dat je het zonder spurtbommen, zonder werpspecialisten en met maar 1 lange-afstandsloper in de ploeg moet doen...
 
Aan een finaleplaats zoals vorig jaar moesten we dit keer niet denken, want we zitten jaarlijks in de zwaarste schiftingsreeks met de Gentse clubs, ACW en AVKA, terwijl er maar 2 van de 10 clubs per schifting naar de finale kunnen. 
Maar : atletiek gaat ook over je eigen overtreffen, en een leuke namiddag met de vrienden hebben ! En dat deden onze jongens !
 
De hordenraces leverden AVLO wel meteen heel wat punten op, 11 voor miniem Mauro die na 2 KAAG-atleten derde eindigde, 10 voor pupil Jannes' derde plaats. Hadden ze in de snelste reeks kunnen starten, had er bij beiden nog wel 10 / 100 afgekund, en was Jannes zelfs de snelste geweest. 
Ondertussen waren de kampnummers ook bezig.  Sterke prestaties van Brent en Brecht, en Tim, Yills en Victor in 't kogelstoten, Arthur, Yills en Seppe met de hockeybal, Jannes, Miel, Victor, Rune, Lars en Emeric bij verspringen : onze AVLO'ers eindigden bijna allemaal in de eerste helft of met een mooie afstand net daarbuiten. Andere clubs gingen wel steeds met de hoogste punten aan de haal, maar op inzet haalden onze jongens wel nog vaak mooie punten. 
 
Bij de miniemen was het mooi om zien dat ze alle 6 in minstens 1 discipline eerste AVLO'er waren en dus voor de punten zorgden : Sander, geremd door een lichte blessure, in hoogspringen, Jelle in ver, Mauro in horden, speer en noodgedwongen ook 300 meter, Brecht in 80 en 150, Loic op de 1000 meter, en Brent dus met de kogel.
 
Bij de pupillen zagen we eerstejaars Rune naar een straffe 9.35 snellen, Luca naar een bijna even straffe 9.60, en op de 1000 liepen Jannes, Victor en Ward met hun gedrietjes de reeks aan flarden, met Nolan ook als 7de.. Opnieuw, spijtig genoeg, waren deze snelle lopers niet in de snelste reeks ingedeeld en bleef het bij 7 punten voor een zesde plaats in totaal...
 
Op hoogspringen, het laatste pupillenkampnummer, zorgde Miel ook nog voor een straffe AVLO-prestatie. Zijn 1m30 was de winnende hoogte, alleen spijtig dat ook 3 andere atleten dat haalden, met minder pogingen, en Miel dus met 9 punten tevreden moest zijn. Ook Arthur, Luca, Ward, Lars en Rune verbeterden of evenaarden hun record, Seppe moest ervaren dat de aanvangshoogte bij de pupillen (1 meter) meteen een pak hoger is dan hij van vorig jaar bij de benjamins kende...voorlopig nog iets te hoog dus. Herkansing over enkele weken.
 
De ideale afsluiter van dit team-event : estafettes 4x60 en 4x80. Deze liepen al veel gesmeerder dan vorig jaar.  Na een hele namiddag onze 19 jonge krijgers het beste van zichzelf te zien geven, konden we besluiten dat er hen een mooie atletiekzomer wacht. En konden we opgelucht ademhalen, want de zware regenbuien die in Lokeren die namiddag vielen, bleven ons in Hamme bespaard.
 
Proficiat aan de 19 atleten die de AVLO-kleuren supergoed hebben verdedigd : Ward Fiers, Tim Hameryck, Arthur Haeck, Jannes Huyghe, Miel Helon, Rune Lefever, Yills Vinck, Lars Verrept, Seppe Wauman, Luca D'hooghe, Nolan Devos, Emeric Beirnaert en Victor De Poorter (pupillen) en Brent Moens, Sander Haeck, Brecht Van den Broeck, Jelle Wauman, Loïc De Vos en Mauro Helon (miniemen).
 
Volgende afspraak voor hen en zeker ook voor de andere pupillen, miniemen benjamins : de WDK-meeting op 26 mei, opnieuw in Hamme !
 
Tom Helon