G-Atletiek

Atleten geboren in 2017-2016-2015-2014-2013-2012 (=onderbouw):

Nieuwe atleten kunnen zich enkel registreren op een aanmldingslijst via de link aanmelden
U krijgt dan een uitnodiging om een aantal proeftrainingen te volgen om zo te ondervinden of atletiek leuk is.

U kan steeds vrijblijvend een kijkje komen nemen, op vrijdagavond te Zele van 18:15 - 18:30 u. In Lokeren op zaterdagochtend van 10:00 - 11:15 u.
Tijdens deze uren kan u iets nuttigen in het clubhuis.

BVV: kwalificatie pupillen en miniemen meisjes

Bornem, zaterdag 27 April kil regen ,hagel en wind niet echt de ideale ingrediënten voor een namiddag atletiek .
Maar, desondanks de barre weersomstandigheden waren onze atletes super gemotiveerd om een mooie ereplaats te behalen in deze kwalificatiewedstrijd

Verslag pupillen :

Tijdens de  opwarming werden er nog enkele last minute beslissingen genomen om alle disciplines toch zo sterk mogelijk te bekampen .
En weg zijn we op naar de 60 horden ,na een technische bespreking van Geert De Borger is Liese er toch op gebrand op een mooie prestatie ,we stranden op een 5de plaats algemeen na een slechte landing over de laatste horde.
 
Niet getreurd , ondertussen gaan we verder op verspringen met 6 atletes op dit nummer geven we het beste van onszelf, hetgeen resulteert op een mooie 3 de plaats van Elise ,na een korte discussie met het wedstrijdsecretariaat (uitgelopen wedstrijdblad van een jurylid die werd geteisterd door een hagelbui ).

Liese doet ondertussen haar hockeybalwedstrijd en eindigt met 26.05m op een derde plaats.
 Nu verder naar kogel ,hiervoor hebben we last minute beroep gedaan op Linde ,deze levert ons niet minder dan een 2 de plaats op.

Over naar de 60m sprint, 5 atletes op post wederom scoren we kostbare punten met Linde 2de plaats algemeen.

De tussenstand is nu een derde plaats algemeen in het spoor van de Buffalos van KAAG.

Verder naar hoogspringen hier hadden we 2 atletes voorzien maar door het uitlopen van een vorige wedstrijd moet Liese hier het beste van zichzelf geven en kan Elise zich ondertussen voorbereiden op de 1000m. Na een fel bekampte strijd kroont Liese zich hier afgescheiden winnaar met een PR 1,34 m de volle buit is binnen

Ondertussen staan onze atletes ( opgewarmd ) aan de start om punten te scoren op de 1000m, er wordt afwachtend gelopen door de strakke wind maar  met Elise en Fien aan de kop van de wedstrijd ziet het er veelbelovend uit. Met Yentl hebben we ook nog een joker in groepje 2. In laatste 300m wordt er versneld, dit laat Elise niet gebeuren, plaatst een tussensprint en zet ook deze discipline op naam van AVLO.

Na deze wedstrijd springen we in clubklassement naar plaats 2, nog steeds op de voet gevolgd door de Buffalos.

Als afsluiter voor de pupillen de 4 x 60 m aflossing.

Zij aan zij staan onze AVLO cheeta’s aan de start met de buffalomeisjes. Vanaf de eerste aflossing is het duidelijk dat onze cheeta’s vlot op een overwinning afstevenen, de volle 13 punten zijn nu ook weer binnen.

Overzichtje miniemen meisjes :
Er wordt eveneens weer gestart met 60 m horden waar we een 4de plaats veroveren.

Over naar kogel met 2 specialisten terzake kapen we een 4de plaats weg
Bij het hoogspringen worden we 8ste.

Terug naar de loopnummers. De 300 m altijd sensatie wederom 3de.
Direkt gevolgd met een 80m  weer een 3de plaats ondertussen op verspringen een 8ste plaats.

Op speer gaan we vlot met de 2e plaats aan de haal.
Laatste loopnummers een 4de plaats  waarvoor we letterlijk ons volledig “smijten”.

Nu een bikkelharde strijd met KAAG op de 1000m waar onze beide atletes alles uit de kan halen om op een seconde van de 4e plaats te stranden.
Nu nog een 4 x 80m waar we weer 4e worden (evt. met een betwisting mss 3e….).

Zo na een lange dag zwoegen stranden we op een gedeelde 2e plaats  met 176 punten met onze Gentse kwelduivels “deja vu 2018”,d ie na heel lang wachten winnen op individuele overwinningen  ?.......beetje ontgoocheld druipen we af naar het thuisfront.

Maar eens thuis komt er een verlossend bericht van onze jeugdcoördinator dat we toch 2es zouden zijn na een diskwalificatie van een 4 x 80 m miniemen ploeg.

Alvast bedankt aan alle atletes voor hun inzet, alleen samen zijn we zover gekomen ook de trainers en supporters mogen we zeker niet vergeten met een dankwoordje om deze koude dag te trotseren.

Johan De Bruyn