Atleten geboren in 2017-2012 (=onderbouw):

Voor meer info kan u e-mailen naar onderbouw.avlokeren@gmail.com

G-Atletiek

i.s.m.
 
Meer info bij Joaquim Fatoïchan De Meester

 

Winterkalender KAN, BEN, PUP en MIN1

Sportkampen 2023

Geslaagde ultra Ardèche

Op 11 mei prijkte een speciale wedstrijd op onze kalender waar we met véél ongeduld naar uitkeken.
We zouden gauw te weten komen hoe ver we stonden met het oog op de Spartathlon.

De Ultra Ardèche een 208KM lange loopwedstrijd door het hart van de Ardèche hadden we daar voor uitgekozen.
Een tweetal jaar geleden waren we daar op vakantie en die mooie streek wou ik nu wel eens lopend beleven.

Vrijdagmorgen 11 mei om 6u00, klonk het startschot we dienden 208KM en 3960Hm af te haspelen binnen de 36 uur.

We waren gestart met 29 deelnemers waaronder 5 vrouwen. De 20 CP’s ( Checkpoints ) die tevens ook dienst doen als bevoorradingspost,
diende gepasseerd te worden  om u tussentijd te kunnen noteren. Ook lag er bij elke bevooraadingstafel een kaart met het profiel en de afstand naar het volgende CP.

Van bij de start liepen de lopers die kans maakte op de overwinning al vooraan, na de 2 eerste beklimmingen kwam er al een duidelijke afscheiding. Ik die nog zo in ongeveer in 12de  positie liep kwam na enkele beklimmingen mee vooraan aansluiten.
We liepen een lange tijd mee met Christian Dal Corso en een eind voor ons Christian Fatton .

Na 60KM en 1099Hm kwamen we door in 6de positie en  was de laatste loper die onder de 6 uur blijf bij boucle 1 .
Nu we terug aan de aankomst passeerde hadden we al een voorsmaakje gekregen wat we nog mochten verwachten in boucle 2,nog eens 148KM  2861Hm maar nu ten zuiden i.p.v. te noorden van Privas.

Deze zon begon steeds feller te schijnen al gauw liep de temperatuur op tot  25°C en meer. De wedstrijd begon zwaarder te worden. En de timing kon niet slechter vallen, op het warmste van de dag dienden we naar het hoogste punt van de wedstrijd te lopen naar (900m ).
De klim viel ongeveer na 70KM en over een afstand van 16KM diende we 639Hm te overbruggen. Doseren was de boodschap.
Dat hebben we ook gedaan , wat er toe leed dat Manu Dacunha mij in haalde en we nu teruggedrongen werden naar plaats 7.

Eens aangekomen aan CP 9 zat daar Dominique Jacquemet  koploper en winnaar van vorig jaar neer in een stoeltje en maakt geen aanstalte om te vertrekken. Een plaatsje cadeau terug 6de . We naderen nu het 100KM punt daar nemen ze nog een officiële tussenstand. Christian Fatton neemt stevig de leiding 9u52 en daar achter Christian Dal Corso 10u05 , Fernando De Magalhaes 10u13 , Manu Dacunha 10u42 en ik volgde op de 5de plaats met een tijd van 11u05 na 100KM. De achtervolgers een groepje met drie klokten 12u05 .

Het volgende en laatste punt waar de tussenstand opgenomen zou worden was na 140KM dan was het al donker, dat schepte een zeer aangename en speciale sfeer. Eenzaam lopen langs kronkelende wegen, Klimmen en dalen van CP naar CP en enkel gewapend met een hoofdlamp, je hoort het geluid van de natuur vogels, watervalletjes,….  Zo kwam ik in een flow  en zou de ganse nacht wel uren doorgaan.

Op CP 14 na 140KM bleef de stand van de top 5 ongeveer gelijk de tijd onderling was kleiner of groter geworden.
Fatton liep nog verder uit en zou deze wedstrijd winnen. Hij klokte 14u40 .  Dal Corso 16u04 , , De Magalhaes 16u16 , Manu Dacunha 16u22, en ik klokte 16u50 nog steeds ruim voor de naaste achtervolgers die pas doorkwamenin een tijd van 19u00.

Totaal geen stijve benen, geen vermoeidheid of wat dan ook. Ik voelde me veel frisser en sterker dan op de 24 uurs wedstrijden.
Die laatste 68Km zouden geen probleem meer vormen. Ik heb goed gedoseerd, want voor de eerste keer zo een wedstrijd van dat kaliber is altijd een beetje afwachten.

Bij het naderen van het laatste CP voor de finish kreeg ik iemand in het vizier de kans bestond erin dat we nog een plaats zouden opschuiven.

Aan het CP hadden we hem te pakken het was  Fernando De Magalhaes hij zag er leeg gelopen uit. Ik dronk enkel nog wat water en schakelde een versnelling hoger, dat kon met die reserves en vleugels die ik kreeg. We liepen de laatste 5,44KM  118Hm  af in 30min43sec.Uiteindelijk liepen we in 26u08min22sec over de finish en behaalde we een 4de plaats.
We waren totaal niet uitgeput , wat wil zeggen dat we gerust er nog enkele uurtje konden bij doen op die manier. We zitten op schema voor de SPARTATHLON , dat is zeker gebleken na deze wedstrijd.
 


Achteraf voelde ik mij net Wout Van Aert in Strade Biance ik ben gefinisht na kleppers die meer van deze wedstrijden doen en al één keer of meermaals de SPARTATHLON  gelopen hebben dat wil toch wat zeggen. De overstap van de 24 uur (van het veld) naar de lang ultra’s op de weg ( de weg ) is geslaagd.

Link naar de website: http://www.ultrathletic-ardeche.fr/index.php


Op naar de volgende . 14 Juli het BK 24 uur in Aalter en deze keer samen met clubgenoot  Arne Verstraeten.

Hopelijk kunnen we onze titel verlengen en kan Arne ook een mooie prestatie leveren.PS: Arne loopt komende zaterdag 19 mei ook het BK 100KM
      Wie volgt nog in mijn voetsporen  ???

 

Sportieve groeten,
Chris Dhooge
2- voudig Belgische Kampioen AC 24 uur
Trainer uithouding jeugd