Atleten geboren in 2017-2012 (=onderbouw):

Voor meer info kan u e-mailen naar onderbouw.avlokeren@gmail.com

G-Atletiek

i.s.m.
 
Meer info bij Joaquim Fatoïchan De Meester

 

Winterkalender KAN, BEN, PUP en MIN1

Sportkampen 2023

Vooruitblik mei

In april werd er heel wat gepresteerd door atleten van alle leeftijden. De pupillen en miniemen jongens EN meisjes zijn beiden geselecteerd voor de finale van de Beker van Vlaanderen in Sint-Niklaas. Een unicum voor onze club. En afgelopen weekend vonden de Provinciale Kampioenschappen plaats met veel mooie medailles tot gevolg. Dat belooft voor de maand mei.

Misschien kunnen de cadetten en de oudere atleten de zegetocht verderzetten, want in mei gaan zij strijden voor hun Beker van Vlaanderen. We hopen stiekem dat de mannen zich kunnen plaatsen voor de hoogste categorie, de ere KBAB, want dan zit elke categorie in de eerste klasse. Eerst is het aan de cadetten en de scholieren meisjes die op zaterdag 5 mei gaan strijden voor de Beker van Vlaanderen in Lanaken. De dag erna is het aan de cadetten en scholieren jongens in Nieuwpoort. Een week later is het zaterdag 12 mei aan de vrouwen om zich te bewijzen in Dampicourt. Zondag is het dan aan de mannen in Leuven.

In mei vinden ook de eerste individuele kampioenschappen plaats. Op zaterdag 5 mei vindt het Belgische Kampioenschap 10.000 meter en 3000 meter steeple plaats in Naimette-Xhovémont. Het Vlaamse Kampioenschap alle categorieën is zaterdag 19 mei in Deinze. Het weekend daarna op 26 en 27 mei kunnen de meerkampatleten zich bewijzen op het Vlaamse Kampioenschap meerkampen in Herentals. Op zaterdag 26 mei is het ook IFAM in Oordegem. Eén van de grotere atletiekwedstrijden in België. Ook zeker de moeite om te gaan kijken zodat je de atleten een hart onder de riem kan steken.

Op zondag 27 mei verplaatst de jeugd zich gezamenlijk naar Beveren voor de WDK. De eerste kans voor de atleetjes om zich te bewijzen.

Een drukke atletiekmaand dus. Veel sportplezier!

Elien Vervaet