Atleten geboren in 2017-2012 (=onderbouw):

Voor meer info kan u e-mailen naar onderbouw.avlokeren@gmail.com

G-Atletiek

i.s.m.
 
Meer info bij Joaquim Fatoïchan De Meester

 

Winterkalender KAN, BEN, PUP en MIN1

Sportkampen 2023

Pupillen en miniemen (jongens en meisjes) gekwalificeerd voor de BVV-finale !

Het zomerseizoen is al een tijdje op gang geschoten in atletiekland, maar pas op 22 april stond voor onze pupillen en miniemen de eerste afspraak op de agenda. En wat voor een !

De Beker van Vlaanderen : punten scoren voor je club, nog wat harder dan anders juichen als een AVLO- clubmakker vooraan eindigt, en uiteindelijk...punten tellen, en hopen dat je club in de top-2 eindigt en naar de finale mag.

Verdomd lastig, want AVLO moet telkens aantreden in de schiftingswedstrijd met de Gentse en Wase clubs, veruit de moeilijkste reeks. De 3de plaatsen waren de laatste jaren niet te tellen...

Maar op zaterdag slaagden de meisjes er in om zich in Bornem te kwalificeren voor de finale. Voor hen de eerste keer !

Onze miniemen jongens herinnerden het zich nog uit 2016, toen zij als pupil in de finale stonden en er na een waanzinnige dag als 2de van gans Vlaanderen werden bekroond. Ze droomden van een herhaling in 2018...  Het zat er zeker in, want de schifting ging in het eigen Lokeren door, we hebben sterke pupillen en miniemen, en de trainers hadden hun best gedaan om op alle disciplines sterk voor de dag te komen (iedereen mag slechts drie disciplines doen, er is dus wat puzzelwerk nodig)

Al van bij het begin zat het goed, we telden niet minder dan 32 jongens in groen AVLO-tenue. En bij de eerste proef was het na amper 13"04 (een nieuw clubrecord !) al meteen  prijs : overwinning voor Maxim, en al direct het maximum van 13 punten voor AVLO. Ondertussen werd er door de clubmakkers gesprongen en geworpen zo ver ze konden, en met iedere uitslag steeg ons puntentotaal gestaag : Arno sprong net 4 meter ver, Jannes (1 jaar jonger) maar een paar cm minder. Brent en Arthur (die laatste ook nog maar eerstejaars) gooiden de hockeybal voorbij de 30 meter, Lander spurtte en sprong over de horden naar een bijna-podium-plek, Arno haalde zelfs die 3de plaats op de vlakke 60, ... en in zowat iedere miniemenwedstrijd greep een van onze supermannen de 13 punten (enkel Jesse kende pech : met zijn alweer fantastische 1m57 werd hij nog geklopt door een Bornemse concurrent met een superdag). We stonden al gauw 20 punten voor op nummer 3 in de tussenstand, en dichter kwamen AVKA, Waasland en RC Gent nooit meer.

Dus verschoof de ambitie...wie ging in deze schifting de meeste punten behalen ? KAA Gent (bekerwinnaar 2017) of AVLO ? We deden haasje-over, ook dat was spannend voor de toeschouwers om te volgen. De atleten gingen ondertussen lustig voort met punten sprokkelen. We kregen zelfs meerdere loopnummers te zien waarin onze miniemen zowel de eerste als de tweede plaats haalden. En net voor het ultieme team-onderdeel, de estafettes...bleken AVLO en KAAG volledig gelijk te staan. Spannend !

Bij de pupillen haalden de Gentenaars het, wij werden derde. Bij de miniemen namen onze Fab Four al snel de leiding met meters voorsprong op nummer 2, en dat was...KAAG. Zo bleven ze dus in de eindstand 1 puntje voor ons. Dat kon echter de pret van de kwalificatie niet bederven !
Ook even vermelden dat in de tragere tweede reeks onze tweede ploeg met Yens, Sverre, Mauro en Rube ook de overwinning wegkaapte, met in totaal de 4de tijd op 21 ploegen. Meer dan degelijke back-up-spurters dus !

Spijtig dat hier niet van iedereen de prestaties kunnen worden opgesomd, want ieder van onze jongens zette knappe tijden en afstanden neer. Op de volgende wedstrijd in Hamme (19 mei) kunnen we daar meer aandacht aan besteden.

Proficiat aan :
Victor De Poorter
Torbe Verschuren
Jasper Roggeman
Miel Helon
Luca D'hooghe
Jannes Huyghe
Yills Vinck
Arthur Haeck
Nolan Devos
Brecht Van den Broeck
Ward Fiers
Arno Cappaert
Carsten Van Damme
Brent Herregodts
Simon De Smedt
Brecht Audenaert
Lander Beirnaert
Emeric Beirnaert
Sverre Van Britsom
Yens Van Aerde
Maxim Verniers
Mauro Helon
Jesse Heirman
Lennert D'hooghe
Yente Van den Broeck
Rube Huyghe
Dante Verleyen
Sander Haeck
Jelle Van Stichel
Loic De Vos
Jelle Wauman
Ruben De Smedt

En niet te vergeten ook aan onze trainers Andy, Leen, Bieke en Tom !

Jullie hebben je finaleplaats dubbel en dik verdiend ! Afspraak in Sint-Niklaas (lekker dichtbij) op 15 september.

En ook proficiat aan de meisjes ! Jullie wedstrijd heb ik niet live beleefd, maar op 15 september in Sint-Niklaas zal dat wel het geval zijn.

De volledige uitslag


Tom Helon