Vooruitblik maart

Eind februari werd het veldloopseizoen afgesloten met het Belgische Kampioenschap veldlopen in Brussel. In maart vinden de laatste indoorwedstrijden plaats met heel wat kampioenschappen. Vooral het eerste weekend is eentje voor de atletiekliefhebbers. Twee dagen zijn er Belgische Kampioenschappen in de Gentse Topsporthal. Zaterdag is het aan de junioren en de beloften en zondag is het aan de cadetten en de miniemen. Veel succes aan alle atleten!

In maart sluipt de lente ook binnen, dus sluipen de atleten terug naar buiten. Vanaf 7 maart worden de indoortrainingen vervangen door de normale buitentrainingen. Maar let op want ook de uren veranderen. De trainingen woensdag starten en stoppen een half uur later. Voor de jeugd is dat dus van 16u30 tot 18u en aansluitend starten de ‘groten’ om 18u.

In maart kan de oudere generatie zich volop bewijzen. Zaterdag 10 maart vindt het Belgische Kampioenschap Indoor voor masters plaats, opnieuw in de Topsporthal. Ook de medailles voor het Provinciaal Kampioenschap worden daar uitgereikt. En een week later, op zondag 18 maart, kunnen de masters nog een laatste keer gaan crossen in Gesves om een Belgische medaille te veroveren.

Op zondag 11 maart gaat de jeugd op gezamenlijke verplaatsing naar de Topsporthal voor een Indoor Jeugdmeeting. Dat is dan ook de laatste indoorwedstrijd van dit seizoen. Daarna is het weer buiten te doen.

En ook goed nieuws voor de joggers, of de toekomstige joggers liever. Op zaterdag 24 maart start de Start-2-Run in Lokeren. Daarbij leer je in 12 weken van 0 tot 5 km lopen. Ideaal dus om je aan je voornemens te houden. Die zaterdag is er een infosessie in de kantine om 10u. Wekelijks zijn er drie groepssessies. Maandag om 19u, donderdag ook om 19u en zaterdag om 10u15. Inschrijven kost 70 euro en kan je doen via deze link.

Veel sportplezier in maart!