BK Meerkampen: Goud voor Siel Heetesonne

Afgelopen weekend werd te Deinze gestreden om de Beligsche titel in de meerkampen.

Voor onze club kwamen volgende atleten in actie:

Jonas Verduyckt en Xander Ros bij de cadetten heren.
Bryan De Backer bij de schoilieren heren.
Siel Heetesonne bij de scholieren dames.
Yara Buyle en Elien Vervaet bij de junioren dames.

Geert De Borger bij de masters heren.Siel begon sterk aan de competitie met een PR in de 200m en het kogelstoten. Na de eerste dag stond zij op een 4e plaats op 150 punten van de leidster in het klassement.
Vermits op de tweede dag haar sterke disciplines aan bod komen was dit een gunstige uitgangspositie.
Bij verspringen werd Siel 2e waardoor zij haar achterstand verkleinde. Ook bij het speerwerpen verorverde zij een mooie 2e plaats.
In het klassement stond ze nu bovenaan voor de laatste proef, de 800m. Siel liep de 800 m zeer gecontroleerd en rukte in de laatste ronde op van een 6e naar een 2e plaats.
De titel was binnen.

Bryan leverde in het verspringen een sterke sprong af waardoor zijn achterstand op de concurrenten beperkt bleef. In het kogelstoten bleef onder de verwachtingen. Ook in het hoogspringen werden punten verloren.
Op 400m verbeterde hij de situatie met een PR. Op het einde van de eerste dag telde hij meer punten vergeleken met het KVV.
Op het eerste nummer van dag 2, de 100m horden, was Bryan verantwoordelijk voor een valse start. Bij de tweede poging liep hij een clubrecord. Het discuswerpen bracht geen verschuivingen in het klassement.
In het polsstokspringen werden opnieuw punten verloren. Een derde plaats klassement maakte dat hij sterk voor de dag moest komen in het speerwerpen en de afsluitende 1500m.
Een derde plaats bij speerwerpen en tweede plaats, met PR, op de 1500 m leverde zilveren medaille op achter de ongenaakbare Jaan Bal en een clubrecord met zijn puntentotaal.

Geert trad aan bij de masters M50+ (heren vanaf 50 jaar). In de berekening van de punten wordt rekening gehouden met de leeftijd. Ook mogen de heren met aangepaste gewichten werpen. Bij verspringen en de 1500m kon Geert zich goed verdedigen. Op de 200m en discuswerpen kon hij uitlopen op de op de concurrenten. Het leverde hem een bronzen medaille op.

Xander en Jonas stonden voor een moeilijke opgave. Het niveau bij de cadetten ligt zeer hoog en de top 10 zit dicht bij elkaar. De kleinste tegenval heeft dus grote gevolgen voor het eindklassement. Op de 100m  starten onze jongens sterk, beiden liepen een PR , maar voor Jonas was de wind net te hoog. In het verspringen presteerden zij op niveau. In dit nummer voltrok zich een drama voor een podiumkandidaat, drie ongeldige pogingen, en hij staakte de strijd. In het kogelstoten liet de jongens punten liggen. Het polsstokspringen werd een thriller waar zowel Jonas en Xander meerdere sprongen nodig hadden op de lager hoogten. Uiteindelijk konden beiden hun PR op 3,10 m brengen. Jonas had na dag 1 iets meer punten t.o.v. Dilbeek, Xander zat er net onder maar kon uitkijken naar zijn sterke onderdelen op dag 2.

In de 100m horden evenaarden beiden hun prestatie van Dilbeek. Jonas bleef haken op de eerste horden en Xander had te kampen met tegenwind. Het hoogspringen is een sterk nummer voor Xander en kon de schade beperken. Jonas was teleurgesteld met zijn prestatie. Het speerwerpen leverde voor Jonas een PR op. Op de afsluitende 1000 m kon Jonas zijn eindklassement handhaven en werd 12e. Xander liep op dit nummer een nieuw PR en landde op de 7e plaats.

Yara en Elien hadden sterke concurrenten bij junioren dames. Yara liet wat punten liggen op de 100m horden en het kogelstoten. Voor Elien, in haar tweede meerkamp, verliep dag1 volgens de verwachtingen. s
Op dag 2 begon Yara sterk op verspringen. Bij de andere nummer konden de dames hun klassement behouden. In het klassement (junioren en senioren samen) behaalden zij de 15 en 16 plaats.

Proficiat aan alle atleten.