Brecht Van Waes in Seattle

Dag iedereen,
 
Aangezien ik vorige semester minder actief was op sociale media is het eens tijd om daar werk van te maken. Het afgelopen weekend speelde mijn avontuur in de Verenigde Staten zich af in Seattle. Hiervoor vertrokken we met een 20-tal atleten donderdagochtend richting Denver om het vliegtuig te nemen naar Seattle, WASHINGTON state aan de Westkust. We arriveerden daar rond 8 uur 's avonds. Hierdoor zagen we meteen Seattle by night, wat echt prachtig is. (in bijlage een foto van "The Space Needle") Eenmaal aangekomen in het hotel ben ik snel nog iets gaan eten met mijn kamergenoten, 2 Britten uit Londen. Daarna zo snel mogelijk gaan slapen om de volgende ochtend het indoorterrein te gaan verkennen en uit te proberen.

De volgende ochtend vertrokken we met verschillende huurwagens naar het complex van University of Washington. Een campus die zo groot als Lokeren is en zoveel studenten heeft als heel de Lokerse bevolking. De indoor arena was net naast het American Football stadium, een stadium dat zowat 90.000 toeschouwers toelaat. Uiteraard was de indoor arena enorm. Een groot kunststof veld omringd door een piste van 307 meter. De werpsector was zeer verzorgd en dit was toch wel de beste ring waar ik ooit in geworpen heb. 

Na de training gingen we lunchen in een vrij gekend restaurant met verschillende visgerechten als specialiteit. Eenmaal terug in het hotel ben ik de stad gaan verkennen met mijn Britse teamgenoten. Hierbij hebben we de allereerste Starbucks ooit gezien en een gigantische vismarkt. Later de dag ben ik mijn teamgenoten gaan aanmoedigen die vrijdagavond de 5000m indoor liepen. Dit was een absoluut top nummer bezet met meerdere wereldtoppers. Het was dus ook geen verassing dat er die avond een beste wereldjaarprestatie gelopen is door een atleet van Oregon University. Mijn teamgenoten liepen zelf toptijden wat direct een motivatie was om goed te presteren de volgende dag.
 
De volgende dag was het mijn beurt, wetende dat ik echt alles uit de kast moest halen om toch in de buurt te komen van een finale plaats, was ik toch wel zeer gemotiveerd en wist ik dat er iets moois in zat. Hier stuitte ik op een 19e plaats met een afstand van 16.30m. Mijn 2de beste prestatie ooit na mijn 16.64m. Dit zou altijd een podiumplaats zijn op een Belgisch Kampioenschap, maar het niveau hier was vergelijkbaar met een EK beloften. Ik kreeg dus ook maar 3 worpen en er werd in liefst 3 reeksen geworpen met de 20ste nog over de 16m!

​Uiteraard was ik een beetje teleurgesteld want in mijn opwarming zat ik enkele keren over de 17m te stoten. Deze wedstrijd was volgens mij wel het hoogste niveau waar ik ooit al aan heb deelgenomen. De nummer 1 was zelfs aanwezig in de olympische trials, en dat is in Amerika moeilijker dan de limiet werpen voor de spelen. Wat toch wel iets is om trots op te zijn achteraf.
 
De rest van de dag waren er topprestaties van verschillende wereldtoppers. Evan Jager, de zilveren medaille winnaar van de 3000m steeple liep hier toptijden tegen teamgenoten van mij op de 3000m. Atleten van de Bowerman Track Club waren voltallig aanwezig, wat betekend dat elk nummer bijna bezet was met een olympische atleet.  
 
Op zondag was het een Open wedstrijd in hetzelfde complex, hier waren 49 kogelstoters aanwezig. Helaas was de wedstrijd uitgelopen en zou dit een gevaar geweest zijn om onze terugvlucht naar Denver te missen. Daarom had ik zelf maar 3 pogingen en moest ik daarna mijn boeltje pakken en de auto in. Toch ben ik er weer in geslaagd om over de 16m te werpen, 16.17m exact. Dit wil toch zeggen dat ik i.p.v. een constante 15m werper een constante 16m werper ben geworden. Wat in Belgie al begint te tellen. Al weet ik dat er veel meer in zit dan 16m. Hopelijk komt het er uit in mijn volgende 2 wedstrijden zodat ik me kwalificeer voor de Nationals in Alabama. 
 
Dit weekend was toch wel weer een mooie ervaring die ik niet snel zal vergeten. Over het algemeen ben ik tevreden van mijn prestaties maar de honger naar meer is er. Nu nog 2 weken stevig trainen en dan knallen op de RMAC (Rocky Mountains Athletics Conference) wedstrijd in South Dakota, waar papa aanwezig zal zijn. 
 
Vele groetjes uit Alamosa Colorado,
 
Brecht