Open PK Meerkamp Oost-Vlaanderen op 24 en 25 september 2016: AVLO zette zich op de kaart van Oost-Vlaanderen

Afgelopen weekend vond het PK meerkamp Oost-Vlaanderen plaats op de piste van AC Deinze.
Aangezien deze wedstrijd op het einde van het zomerseizoen valt en voor sommige AVLO atleten  er reeds een verdiende rust gestart was kwamen er toch nog 20- AVLO atleten aan de start die dan ook met hart en ziel streden voor wat ze waard waren.
Er werden dan ook 3 provinciale titels binnengehaald door onze AVLO atleten : Siel, Stephanie en Jesse. En de andere resultaten mochten er ook zijn.
Op zaterdag 24 september gaven de cadetten, scholieren, en junioren/senioren, zowel bij de  dames als heren de aftrap van hun tweedaagse meerkamp. Ook de benjamins heren en dames die hun meerkamp op 1 dag afwerken kwamen dan aan de beurt.
Op zondag 25 september kwamen dan ook nog de pupillen, miniemen, heren en dames aan de beurt.

Bij de benjamins dames behaalde volgende AVLO  atleten volgende prachtresultaten op hun vierkamp:
-          Van Lokeren Phebe: 6de plaats
-          Van Theemsche Liese: 11de plaats
-          Muyldermans Talitha: 29ste plaats
-          Vervaet Lies: 31ste plaats

Bij de cadetten meisjes kwamen Sara Van Ryckeghem en Siel Heetesonne aan de start van hun zeskamp: beide dames zetten vanaf dag 1 AVLO op de kaart, want Sara stond op einde van dag 1 (na 3 proeven) op de 1ste plaats en Siel op de 4de.
Dus dat was veelbelovend voor dag 2, en ja hoor onze AVLO dames bleven strijden voor wat ze waard waren en  aangezien Siel op de dag 2 nog beter aan zet kwam en daarbovenop haar PR op speer nog wat scherper stelde, ging ze op het einde van de dag aan de haal met de 1ste plaats en mag Siel Heetesonne zich Provinciaal kampioene van Oost-Vlaanderen noemen. Een echte beloning voor haar harde werken en doorzettingsvermogen tijdens het jaar. ¨Proficiat”
Ook Sara die  op dag 2 nog mooie prestaties neerzette maar zoals ze zelf vreesde toch zou terugvallen in het klassement  eindigde nog knap 7de op de zeskamp.

Bij de cadetten jongens kwamen Xander Ros en Jonas Verduyckt aan de start van hun achtkamp: beide heren streden en waren zelf niet zo heel tevreden over hun eerste dag en eindigde op dag 1 (na 4 proeven) Xander:14de plaats en Jonas: 17de plaats.
Dus dag 2 moest beter worden, en ja hoor het werd ook beter, Jonas zette een heel sterke PR tijd neer op de 100m horden, dus dat was een grote opsteker voor de rest van de dag , want ook bij hoog en 1000m een nieuw PR.   Xander was op weg naar een toptijd op de 100mhorden maar stootte ongelukkig een horde om waardoor zijn eindtijd minder was, maar hij zette dit recht door bij hoog, en een speer een nieuw PR neer te zetten.
Dus op het einde van dag 2 klommen beide heren op  in het klassement: Xander werd 12de en Jonas 14de en behaalde ze beiden een nieuw PR op de achtkamp. 

Bij de pupillen dames werd  Stephanie Verniers  Provinciaal kampioene van Oost-Vlaanderen en    behaalde volgende AVLO  atleten volgende prachtresultaten op hun vierkamp:
-          Stephanie Verniers: 1ste  plaats
-          Van Ransbeeck Arrezina: 18de plaats
-          De Leenheer Fleur: 24ste plaats
-          De Leenheer Phebe: 31ste plaats

Bij de pupillen heren was het een AVLO strijd en werd Jesse Heirman Provinciaal kampioen Oost- Vlaanderen en behaalden volgende atleten de  volgende prachtresultaten op hun vierkamp:
-          Jesse Heirman: 1ste plaats
-          Verniers Maxim: 3de plaats
-          Van Britsom Sverre: 4de plaats

Bij de miniemen dames behaalde volgende AVLO  atleten volgende prachtresultaten op hun vijfkamp:
-          Sara Roggeman: 12de plaats
-          Tine Van Ryckeghem: 16de plaats
-          Helene Willems: 26ste plaats
 
Bij de miniemen heren behaalde volgende AVLO  atleet volgend prachtresultaat op zijn vijfkamp:
-          Symen Vinck: 6de plaats
 
Bij de Junioren/Senioren dames op de zevenkamp behaalde volgende AVLO atlete volgend mooi resultaat:
-          Yara Buyle: 15de plaats
Ook een dankjewel aan Geert De Borger die al deze AVLO atleten begeleide op deze tweedaagse  meerkamp.