Chris D’hooge BK 24u loop vertelt uit eerste hand

 "Yes we did it" !!! Onze tweede Belgische titel 24 uur ultraloop (algemeen) is binnen !
Dat de conditie goed was hadden we de afgelopen maanden al bewezen. Onlangs nog met een overwinning op de 100KM in het Amsterdamse bos.
Ook konden we nu onze troeven uitspellen zeker in de maand juli en op een goed gekend parcours met een klimmetje erin.
Vorig jaar liepen we op het zelfde parcours een 6 uurs wedstrijd en haalde we de 3de plaats toen was het 28°C ,dit amper 14 dagen na de 24u van Reichenbach ,waar we diende uit te stappen met een achillespeesblessure .
Nu was het een uitgelezen moment om voor de volle 100% voor dit BK te gaan.

 
DE VOORBEREIDING :
 
En dat hebben we ook gedaan. Zware lange duurtrainingen met vooral veel klimmetjes erin verwerkt. Van thuis vertrokken we dan naar Waasmunster om daar 10 à 20 x Schietakkerstraatje ( gekend van de 10 miles ) op en af te lopen om dan voldaan huiswaarts te lopen. En in de laatste dagen voor het BK hebben we de benen nog eens getest door rondjes te draaien op volgende rondje : Pontweg (klimmetje) Catharinastraatje,Middendam .
De training en conditie waren nu al zeker in orde, als nu nog de rest van het puzzel zou passen, dan is de kans groot dat we het zouden waarmaken.  Ik liet al bij een interview in de krant ontvallen dat het gerust warm weer mocht worden van mij.
Ze voorspelden Min 16°C en Max 22°C gewoon zomerweer ,maar uiteindelijk werd het veel warmer en zonniger zelf tot 26 à 27°C.
Troef 1 konden we uitspelen ,met die temperaturen heb ik leren omgaan sinds ik in 2010 bij 32°C de 24u van Reichenbach won.  .
Troef 2 daar hebben wij voor getraind , het “KLIMMETJE” , al zeg ik het zelf ik ben een goed klimmertje al lopend dan wel met de fiets is dat minder ,ik zou mij zelf voorbij lopen dan .Op mijn trainingspalmares staan Mont-Ventoux, Alpe d’Huez , Col du Glandon , Col de la Croix de Fer , Col d’Ornon , Col d’ Oz allemaal al lopend beklommen .
 
DE WEDSTRIJD :
 
Van bij de start liepen we al op een podiumplaats eerst 3de dan 2de en uiteindelijk na bijna 9 uur wedstrijd nam ik de leiding over van Patrick Leysen ( 3-voudig Belgische kampioen ) die snel gestart was en uiteindelijk een dipje kreeg en mijn adem in zijn nek voelde en uiteindelijk de handdoek in de ring gooide waarna ik zo fris als een hoentje de leiding overnam .
Eens de nacht voorbij was en het weer ochtend was en de zon feller en feller begon te schijnen en het klimmetje meer op de Mont-Ventoux begon te gelijken ,begonnen de deelnemers uit te vallen of te wandelen . Maar deze keer stond dat niet in onze woordenboek we draaiden nog geswingd door . Mijn voorsprong op Jan Spitael werd steeds groter, onze troeven werkten . Als enige hebben we niet over het klimmetje gewandeld geen meter en net daardoor waren de laatste 4 uur erg zwaar, maar ik kreeg vleugels de buit was bijna binnen, rustig doorgaan was de boodschap. En dat hebben we dan ook  gedaan en zo stranden we op 218,209 KM in een zomerse hete zon en steeds groeiend klimmetje.
 
Drie vliegen in een slag : Belgisch Kampioen , een nieuw PR , en hoogstwaarschijnlijk een selectie voor het komende EK .