Ultraloper Chris Dhooge in goede doen!

Afgelopen zaterdag (28mei ) mocht onze ultraloper Chris Dhooge nog eens op het hoogste schavotje springen. Na 100km was hij de snelste door de Amsterdamese bossen.
Zijn verslag:
Na een weekje ochtend-shift moesten we zaterdag alweer vroeg uit de veren om tijdig aan de start te staan van de 100KM Amsterdamse bos.
Ze gaven mooi en warm weer met kans op onweer. Om 8 uur kwamen we aan bij het Amsterdamse bos waar de zon al behoorlijk scheen ondanks het vroege uur. Enkele minuten voor de start verzamelde de  lopers van de 100KM zich. Het bleek een beperkte groep te zijn van 9 lopers . De meerderheid had gekozen voor de 50KM ,ik vermoed door het warme weer. Samen met mij aan de start stond Leo Martens, goed voor 77KM tijdens de 6u van Stein (toen het koud en nat was). Hij liet al ontvallen dat het voor hem al te warm was en het voor hem gerust al eens mocht onweren vandaag. Ik dacht bij mezelf , van bij het begin tempolopen en hem goed laten zweten . Om 9 uur klonk het startschot en er reed een fietser mee om ons de korte aanloopronde en de eerste ronde van 2,24KM te tonen. We zetten ons van bij het begin aan kop om mooi tempo te maken en Leo en de rest volgden . Rondje na rondje liepen we door, totaal geen last van de lentezon, na een 57 tal KM gooide Leo Martens de handdoek in de ring of beter gezegd, hij droogde hem er mee af . Stein was zijn weer en vandaag was het mijn weer.
Wij draafden maar lekker door in het zonnetje , ondertussen gaf de thermometer al 24° aan. Ook ik kreeg even een dipje niet zo zeer van de warmte maar het parcours is niet 100% op mijn lijf geschreven. Bospaden liggen me wat minder ,we zijn eigenlijk een wegloper. En elke ronde een klimmetje dat voel geleidelijk aan ook. Maar een minder moment kent iedereen wel eens op een 100KM. We hebben ons goed herpakt en vonden het goede tempo terug. Uitlopen met een behoorlijke tijd was nu het einddoel ,want nu Leo was uitgevallen verwachte ik geen bedreiging meer en was de overwinning binnen handbereik. Uiteindelijk wonnen we dan met een eindtijd van 8u36minn35sec op een zucht van ons PR ( 8u33min23sec). Wij kijken nu zeer tevreden terug op deze overwinning, alles liep vlot, de conditie is zeer goed en nog maar eens het bewijs dat we (zeer) goed kunnen lopen in warme weersomstandigheden.
Op naar het BK 24 uur te Aalter 16-17 juli ,wie bestelt de zon ??
 
 Link naar de website;  http://nl.srichinmoyraces.org/
50k100k-race/previous-results/2016
 
Tot slot De prestatie van 8u36’35 op amper 9 deelnemers zegt niet veel. Maar als we de beste prestaties van alle 100KM wedstrijden in het Amsterdamse bos bijnemen dan blijkt dit wel de 5de beste prestatie te zijn dat geeft meer glans aan mijn overwinning, toch ?
 
Link beste prestaties Amsterdamse bos : http://statistik.d-u-v.org/
getresulteventalltime.php?event=25201