De benjamins waren van de partij op het BK Veldlopen (13.3)

Eindelijk, maar ook spijtig, was het weer zo ver. 
De laatste cross van het winterseizoen 15-16, het BK veldlopen in Wachtebeke, stond vandaag op het programma ten huize De Vliegher.  Mike keek vanochtend door het raam naar buiten en zei: “Ik heb er goesting in!  Het wordt een leuke dag vandaag!” 
Zijn verkoudheid en vastzittende keelhoest konden hem niet deren.  Als Benjamin zijnde, moesten we natuurlijk al vroeg op pad en waren we met de andere vroege vogels reeds om 9u30 ter plaatse.  Ik was verbaasd over het aantal deelnemers bij de Benjamins. 
Zowel bij de meisjes als bij de jongens waren er maar liefst 4 groepjes van 4 deelnemers!
Bij deze wil ik ook even de begeleidende trainers even in de verf zetten, want elke cross staan ze klaar met raad en daad om onze jongens en meisjes met veel zorg en aandacht te begeleiden!

Hoewel de zon al scheen, was het toch nog wreed koud en stak er toch lichtjes een snijdende wind de kop op!  Eens de opwarming van onze benjamins voorbij was, leek niet alleen de zon maar ook de sfeer, de muziek en de steeds groter wordende massa de omgeving op te warmen.  Bij de gezellige rush van het aandoen van de spikes en opspelden van het borstnummer, begon stilaan de adrenaline door de kleine lijfjes te stromen, dus op naar de start!
En dan … , valt eindelijk dat startschot voor onze gasten.  Plotseling komen al die kleine, dappere beentjes in beweging.  De ene al wat rapper dan de andere, maar zeker niet met een mindere inzet.  Iedereen geeft zich ten volle.  Er wordt hevig gesupporterd en aangemoedigd, want echt elke atleet verdient een dikke pluim voor zijn volharding!  Het groepje van onze Mike, met Emeric, Viktor en Miel heeft zich goed staande gehouden tussen al dat geweld.  Proficiat! 

Ik ben een trotse mama. Maar het is en blijft een cross waarbij de besten extra worden beloond.   Ben ik blij om te zien hoe hard er gestreden werd voor die drie eerste podiumplaatsen, zèg!  Het ging er hevig aan toe op het einde en iedereen heeft alles gegeven!  Een dik verdiende tweede plaats voor de benjamins jongens groep 1 van AVLO Lokeren! Proficiat Tijn, Jannes, Brent en Victor Noi! 

 

Maar ook een dik verdiende vierde plaats (net geen derde!) voor de benjamins meisjes groep 1 van onze club! Proficiat Lio, Elise, Phebe en Laure! 

Compleet uitgelaten en voldaan blijven we nog een beetje napraten en foto’s trekken, maar het werd stilaan tijd om huiswaarts te keren.  Er stond nog veel op ons namiddagprogramma, dus snel omschakelen en de cross laten voor wat het is. 
Tot volgend jaar zou ik zeggen!