BK veldlopen (13.3)

Voor de laatste cross van het seizoen werd ook het zonnetje gereserveerd en zo kregen we een aangenaam dagje om het BK veldlopen te aanschouwen.

Onze benjamins, die hun wedstrijd als aflossingen liepen, waren massaal aanwezig. 4 jongens- en 4 meisjesploegen gaven het beste van zichzelf. Het snelste meisjesteam eindigde knap op plaats 4, de jongens deden nog een beetje beter en legden beslag op de 2de plaats. Sterk! De andere 6 ploegen gaven het beste van zichtzelf en liepen over de finish op plaats 25, 37, 38 (meisjes), 28, 37, 41 (jongens).

Collectief sterke prestaties van onze pupillen meisjes! Stephanie (4), Dorien (9), Chloe (12), Arrezina (15), Jade (18) en Jara (19) finishten allemaal in de top-20. De pupillen meisjes van AVLO kwamen in het interclubklassement uit op een 1ste plaats. Mooi!

Sverre Van Britsom besloot een mooie winterseizoen met een zilveren medaille. Maxim Verniers finishte even verderop op plaats 15. Interclubklassement: 5de.

Bij de miniemen meisjes geen top-20 noteringen. Mirthe (52) en Femke (49) toonden zoch de snelste AVLO 1ste en 2de jaars.

Thomas (14) zorgde bij de miniemen jongens voor beste AVLO-notering. Yorben (22) en Simoen (23) vielen net buiten de top-20. Interclubklassement: 3de

De kadetten en scholieren moesten afrekenen met heel wat gekwetste of zieke afzeggingen. Diegene die aan de start kwamen gaven, hoe kan het ook anders, het beste van zichzelf. Scholiere Justine bleef haar ongeslagen status waardig en liep soverein naar de overwinning. Zo verwacht de overwinning van Justine, zo onverwacht was de 5de plaats van Elise. Elise toonde de laatste weken al in goeie doen te zijn maar een 5de plaats had waarschijnlijk niemand verwacht. Andere dichte ere-plaatsen bij de meisjes kwamen er van Manon (20 en Malou (21). Senne (34) en Kevin (35) lieten de beste jongensprestaties optekenen. Bij het interclubklassement scoorden enkel de scholieren jongens: plek 7.

Tot slot komen we aan bij de senioren. Op de korte cross bewezen Pieterjan en Ruben de afgelopen weken al in goeie doen te zijn. Ze bewezn dat op dit BK opnieuw door als 6de en 11de te finishen. Sofie (14) en Levi (25) knokten zich naar knappe resultaten in de lange cross. Interclubklassement dames: 4de - interclubklassement heren: 7de - interclubklassement korte cross: 2de

Interclubklassementen totaal dames (vanaf kadet): 9de
Interclubklassementen totaal heren (vanaf kadet): 4de
Interclubklassement totaal dames en heren: 4de

UITSLAG