6 uur van Stein

Verslag van de eerste belangrijke wedstrijd van het nieuwe ultraseizoen van onze ultraloper (en jeugdtrainer) Chris Dhooge.
Ook in het Nederlands Stein was het afgelopen zondag winterweer . In een regenbui en amper 4° zijn we van start gegaan voor onze
eerste belangrijke wedstrijd van het nieuwe ultraseizoen. Zoals altijd jagen we steeds op onze PR’s , maar bij dit weer dat mij absoluut niet ligt (geef mij maar liever 25°) hadden we onze doelstelling laten varen. Lopen en zien waar we stranden. Na een uur in de regen gelopen te hebben hield het even op maar  algauw volgden de buien zich elkaar op. Uiteindelijk was het 6 uur een mix van buien ,zon ,regen en hagel.
Van bij het begin was het voor mij eigenlijk te koud , ik zag maar één oplossing om dat probleem op te lossen, zo snel mogelijk lopen van bij de start om snel warm te krijgen. Daar ben ik aardig in gelukt . Ik liep na 2 uur al een afstand van 27 KM en had al heerlijk warm ondanks de koude. Het marathonpunt zijn we dan door gekomen op 3u11 ongeveer.
Op dat elan zijn we verder doorgegaan tot uiteindelijk de spieren zijn beginnen protesteren en we met licht verkrampte hamstrings zijn doorgelopen. Toen waren we het 50KM punt al gepasseerd en is het tempo steeds verder gezakt en zijn we gestrand op 74,033KM  en een mooie top 10 plaats ( 8ste).
Naar omstandigheden dik tevreden over mijn prestatie, het is één van mij beste prestaties in barre weersomstandigheden.Bij mooier weer zat er natuurlijk meer in. Maar belangrijk punt is ; de form en conditie is super goed . Op naar de volgende grote afspraak : 30 april de 24 uur van Bazel ( Zwitserland).