CrossCup Dour (6-3)

De veldlopers trokken naar het verre Henegouwse Dour, waar in de schaduw van de verlaten mijnterrils en op een boogscheut van de Franse grens, de voorlaatste manche van de CrossCup moest gelopen worden. Dat gebeurde al even traditioneel in verschrikkelijke omstandigheden. Voortdurende regen en sneeuwbuien hadden het sowieso al veeleisende parkoers omgetoverd tot een aaneenschakeling van grote plassen en lastige modderstroken. Onmogelijk om er droog en warm te blijven.  Justine Tinck trok er zich niet veel van aan en won (opnieuw) haar scholierenwedstrijd. Zij won vanzelfsprekend ook het CrossCup-klassement. Fien Janssens, terug na een korte afwezigheid omwille van een blessure, keerde met een 4de plaats huiswaarts. Deze 4de plaats leverde haar juist 1 puntje voorpsong op in het klassement op de nummer 3. 1 en 2 dus voor AVLO.

Yentl Vandenberghe, begin februari reeds provinciaal kampioen korte cross, kwam ook in Dour in actie op de korte cross. Net als een maand geleden finishte zij als nummer 1.

Bij de lange cross kwam Charlotte Van Hese uit op een 15de plaats. In het CrossCupklassement U23 staat Charlotte voorlopig als 6de. Mits een goed BK volgende week in Wachtebeke is opschuiven zeker nog mogelijk.

Pieterjan De Bosscher (4de) en Ruben Van Praet (5de) toonden naar hun beste vorm toe te groeien. Kunnen zij eventueel volgende week nog verrassen op het BK? Toon Dierickx (30) en Davy De Schrijver (40) volgden even verderop. Pieterjan en Ruben staan voorlopig als 8ste en 9de in het klassement.

UITSLAG