Info en inschrijvingen voor

van 5 naar 10 km in 10 weken.

Aanmelding jeugd seizoen 2019-2020

Vanaf 1 juli kan u uw zoon/dochter aanmelden voor het nieuw seizoen 2019-2020 bij AVLO. Het gaat over kinderen met geboortejaar 2014-2005.
 
 
Huidige leden dienen tussen 1 september en 14 september kenbaar te maken - door herinschrijving (specifieke info volgt) - of het lidmaatschap wordt verlengd voor het seizoen 2019-2020. Op basis van de telling van de inschrijvingen op 15 september worden de beschikbare plaatsen bekeken. Huidige leden die niet herinschrijven tussen 1 en 15 september verliezen hun voorbehouden plaats.

Interclub AC Dames (KBAB) en heren (Ere-VAL)De dames hebben met sterke prestaties zich kunnen handhaven in de hoogste klasse. 

Op zondag hebben de heren gestreden om te promoveren naar de hoogste klasse maar eindigden na een spannende strijd op een tweede plaats

Uitslag heren

Uitslag dames

Proficiat aan alle atleten.

FC Meerkamp Herentals

Zoals de afgelopen jaren zakten we af naar Herentals voor de meerkamp. 
Door de verkiezingen was de wedstrijd 14 dagen vroeger dan gewoonlijk. Bovendien waren de weervoorspellingen zeer negatief. Gelukkig waren het foute voorspellingen  en bleef het op een korte bui na een droge en zonnige wedstrijd. De frisse temperaturen namen we er dan maar bij.

De aanwezige atleten in de verschillende categorieën beloofden een mooie competitie.
Bij de junioren was de Belgische top aanwezig om de EK junioren limiet te halen. 

Ook bij de scholieren waren limietenjagers, Jente Hauttekeete ging voor de EYOF limiet (en eventueel een Belgisch record) en een Diarmuid O'Connor een ier de eveneens de EYOF limiet wou halen.Op zaterdag moest trainer Geert De Borger als eerste aan de bak. 

BVV pup/min: de wedstrijd van de jongens

Als je de thermometer bekijkt, lijken we soms nog in het cross- en indoorseizoen te zitten.
Maar nee hoor : april is al voorbij, met op het einde ook de jaarlijkse interclub, of Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen. De meisjes betwisten die traditioneel op zaterdag (met succes : zij kwalificeerden zich in Bornem voor de finale !), de jongens op zondag, dicht bij huis in Hamme.
 
De inschrijvingen kwamen echter minder vlot binnen dan vorig jaar...
Bij de pupillen noteerden we enkel veel afwezigen bij de eerstejaars, en konden we nog 13 jongens inzetten. 
Bij de miniemen waren we vorig jaar nog met 14, maar onze sterke lichting van 2005 is nu kadet, en hun 'opvolgers' van 2007 zien we veel minder op wedstrijd... Lander moest daarbovenop door een blessure verstek laten gaan, Pepijn moest door ziekte ook nog last minute afzeggen... enkel Brent M en Brecht VDB hadden we als eerstejaars. En onze tweedejaars waren ook al maar met 4... het werd een puzzel om die 6 op de 9 disciplines in te zetten, als je dan weet dat je het zonder spurtbommen, zonder werpspecialisten en met maar 1 lange-afstandsloper in de ploeg moet doen...
 
Aan een finaleplaats zoals vorig jaar moesten we dit keer niet denken, want we zitten jaarlijks in de zwaarste schiftingsreeks met de Gentse clubs, ACW en AVKA, terwijl er maar 2 van de 10 clubs per schifting naar de finale kunnen. 
Maar : atletiek gaat ook over je eigen overtreffen, en een leuke namiddag met de vrienden hebben ! En dat deden onze jongens !
 
De hordenraces leverden AVLO wel meteen heel wat punten op, 11 voor miniem Mauro die na 2 KAAG-atleten derde eindigde, 10 voor pupil Jannes' derde plaats. Hadden ze in de snelste reeks kunnen starten, had er bij beiden nog wel 10 / 100 afgekund, en was Jannes zelfs de snelste geweest. 

BVV cad/sch: jongens en meisjes blijven in hoogste afdeling

  

Dankzij sterke prestaties blijven zowel de meisjes als de jongens in de hoogste afdeling Landelijke 1.

Dit resultaat geeft ons een streepje voor om volgende seizoen opnieuw uit te komen in de hoogste afdeling met een samengevoegde meisjes en jongens ploeg.

Proficiat aan alle atleten.

BVV: kwalificatie pupillen en miniemen meisjes

Bornem, zaterdag 27 April kil regen ,hagel en wind niet echt de ideale ingrediënten voor een namiddag atletiek .
Maar, desondanks de barre weersomstandigheden waren onze atletes super gemotiveerd om een mooie ereplaats te behalen in deze kwalificatiewedstrijd

Verslag pupillen :

Tijdens de  opwarming werden er nog enkele last minute beslissingen genomen om alle disciplines toch zo sterk mogelijk te bekampen .
En weg zijn we op naar de 60 horden ,na een technische bespreking van Geert De Borger is Liese er toch op gebrand op een mooie prestatie ,we stranden op een 5de plaats algemeen na een slechte landing over de laatste horde.
 
Niet getreurd , ondertussen gaan we verder op verspringen met 6 atletes op dit nummer geven we het beste van onszelf, hetgeen resulteert op een mooie 3 de plaats van Elise ,na een korte discussie met het wedstrijdsecretariaat (uitgelopen wedstrijdblad van een jurylid die werd geteisterd door een hagelbui ).

Liese doet ondertussen haar hockeybalwedstrijd en eindigt met 26.05m op een derde plaats.

Metro Marathon Düsseldorf 28 April 2019 – Wir Schaffen das!

Eind 2018 werden er bij enkele Cava Runners plannen gesmeed om eens te trainen voor een marathon.

De één maakte de andere wat zot en zo kwamen we aan 7 musketiers die zich inschreven voor de Metro Marathon van Düsseldorf. Patrick een reeds doorwinterde marathonloper, Ann en Lieve die reeds wisten hoe het voelt om er 1 te lopen en Livia, Rony, Ivan en Patricia die nog maagd waren op het gebied van marathons.

Trainingsschema’s werden gedeeld, logement werd gezocht, dokters bezocht, nieuwe loopschoenen aangeschaft, we gingen niets aan het toeval overlaten om onze doelstelling niet te bereiken.

Begin Januari zijn we dan met veel energie en motivatie aan onze trainingen begonnen, het aantal trainingen werd van 2 naar 4 keer per week opgedreven, alsook de kilometers.

We hebben getraind in alle weersomstandigheden, hagel, wind, zon en regen, niets of niemand hield ons tegen!

Als ideale voorbereiding zoals ‘de echte’ gingen we eind Maart in Milaan de halve marathon lopen.

Het Apérol drinken ging al héél goed!

Maar dan kwam onze deadline dichterbij, alsook de kriebeltjes in de buik…